- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Небензја: Русија ће предочити доказе о дезинформацијама у Бучи

© REUTERS / Brendan McDermidСтални представник Русије у УН Василиј Небензја
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Русија ће пред Саветом безбедности УН предочити доказе који потврђују да су изјаве Запада о Бучи лаж, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према његовим речима, руска војска никада није нападала цивилно становништво.

Имамо стварне доказе који то потврђују. Намеравамо да их представимо Савету безбедности што је пре могуће како међународна заједница не би била доведена у заблуду лажном причом Кијева и његових западних спонзора“, рекао је Небензја.
Он је нагласио да су видео-материјали изрежирани.
Према његовим речима, 4. априла је уз активну подршку западних спонзора кијевски режим почео у западним медијима да шири дезинформације о наводним зверствима Оружаних снага Русије у Бучи.
„Од самог почетка је било јасно да се ради о још једној монтираној провокацији која има за циљ дискредитацију Оружаних снага Русије и вршење политичког притиска на Русију“, рекао је он.

Незамисливо одбијање Лондона да одржи седницу СБ УН

Небензја је назвао невиђеним и незамисливим одбијање Лондона, који председава Саветом безбедности УН, да у понедељак одржи седницу Савета безбедности о догађајима у Бучи, које руско Министарство одбране назива провокацијом.
„Оно што се десило јуче и данас је без преседана. Незамисливо је да нам је ускраћена седница Савета безбедности УН. То је нешто незамисливо, без преседана у историји УН“, нагласио је Небензја.

Украјинска провокација у Бучи

Раније су украјинске власти и медији објавили видео снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“ наводно мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може се видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.
Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, назвавши фотографије и видео-снимке из Буче још једним изрежираним догађајем кијевског режима за западне медије.
Руска војска је овај град напустила 30. марта, а сутрадан је градоначелник Буче Анатолиј Федорук потврдио да у граду нема ниједног руског војника, али није пријавио никакве жртве међу цивилима, а први „докази о злочинима“ појавили су се тек четвртог дана боравка Оружаних снага Украјине у граду.
Пољска је предложила формирање међународне комисије за истраживање догађаја у украјинском граду Буча, које је Министарство одбране Русије назвало провокацијом.
Дмитриј Пољански - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
РУСИЈА
Свет ће сазнати истину о украјинској Бучи: Русија неће одустати од седнице СБ УН
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала