- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Осуда Русије по сваку цену: Наводни масакр цивила у Бучи - само почетак перфидне игре Запада

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуска гарда у Мелитопољу
Руска гарда у Мелитопољу - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Наводни масакр цивила у Бучи је, нажалост, само почетак перфидне игре коју примењује Запад, а пре свега Велика Британија, у том сценарију сукоба и криза у Украјини како би се окривила Русија. Мислим да је Буча једна од првих тачака за реализацију тог плана и да, на жалост, није и последња, каже генерал у пензији Митар Ковач.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Саговорник Спутњика, који је и оснивач Евроазијског безбедносног форума, напомиње да је био изненађен да се и до сада у украјинској кризи нису примењивали неки тако „масовнији” сценарији.

Буча је само почетак

„Верујем да је њихова процена била да се кроз „разарање“ градова и „страдање цивила“ јавност припреми за неке овакве сценарије и да ће ту бити још доста „спектакуларнијих злочина“ над цивилним становништвом, можда и са употребом хемијских бојних отрова или сличних перфидија. Наиме, знамо шта су у наше време све били спремни да инсценирају ради међународне осуде – медијске, а после и правне осуде по командној одговорности у току сукоба на простору Косова и Метохије, а пре тога на простору Босне и Херцеговине. Сетимо се само Маркала 1 и Маркала 2, па такозваних снајперских дејстава, гранатирања Сарајева… Све је то та иста кухиња“, оцењује Ковач.
Он сматра да и руска страна сада види да је узалудна њена суздржаност у спровођењу спрецијалне операције и уопште у војном деловању у Украјини, у условима када је тешко, како каже, супротставити се перфидијама које су исконструисане у обавештајним и медијским кухињама водећих земаља НАТО, а пре свега Велике Британије и Сједињених Америчких Држава.
„Добар је покушај Русије да се Савет безбедности УН упозна са свим тим јер се види медијска режија и то како су, са ко зна ког дела ратишта, довезени и распоређени наводни цивили по улицама и околном простору. То је урађено по моделу Рачка како би се направила та медијска сцена која би додатно послужила као основа за санкције и медијску осуду Руске Федерације“, указује Ковач.

Британија не дозвољава истину пред СБ УН

На питање како коментарише то што Велика Британија не дозвољава седницу Савета безбедности коју је поводом Буче затражила Русија, Ковач понавља да верује да је управо Велика Британија та која је помогла уређивању ове представе.
„Они не желе да се међународна јавност са тим упозна у великом формату попут седнице СБ УН, јер онда не може медијски да се блокира прича и истина Руске Федерације. Овако, када нема седнице Савета безбедности која је посвећена томе или када се она одложи пролази оно што је њима битно - да ове њихове „информације“ прострује кроз масовне медије запада, а онда да се пренесу и на друге регионе света“, наводи генерал у пензији.
Како каже, када једном „прострује“ такве информације, о такозваном геноциду и „масовном страдању цивила“ у Украјини, неко накнадно одржавање седнице СБ УН неће имати сврху. Он још једном подсећа на српско искуство са инсценираним “масакрима” у Рачку и на Маркалама.
„Није помогло откривање истине, па чак ни у Хашком трибуналу. Нису умањене пресуде и осуде, а никако није могла бити враћена штета која је нанета медијском пропагандом. Они се, дакле, држе таквих сценарија и на жалост у њима су у прошлости успевали, а основни проблем у томе јесте то како су хтели да према нашем народу „истроше“ осуду за геноцидност. Тако сада видимо да се и овде (у Бучи) користи појам геноцид за нешто што није у складу ни са садржајем, ни са обимом тог појма, али битно је да се он медијски експлоатише у контексту ширења русофобије, пре свега на западу, а онда и покушаја да се то прошири на свет”, закључује Митар Ковач за Спутњик.
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров упозорио је да не престају покушаји да се спекулише хуманитарним питањима у Украјини и поручио да у провокацијама попут ове у Бучи Русија види директну претњу међународној безбедности. Како је навео, у Бучи је изрежиран напад када су руски војници изашли из града.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала