- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска Дума о украјинској провокацији у Бучи: Медијски рат против Русије – на максимуму

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаДржавна дума Русије
Државна дума Русије - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Председник комитета Државне думе Русије за међународне послове Леонид Слуцки изјавио је да су Запад и Кијев до максимума активирали средство медијског рата против Русије у ситуацији са украјинском провокацијом у граду Буча.
Према речима Слуцког, сва „хистерија колективног Запада око медијских извештаја о наводним догађајима у украјинској Бучи говори о изрежираној провокацији“.
То, према његовом мишљењу, потврђује одбијање Велике Британије као председавајуће СБ УН да на захтев Русије одржи посебан састанак Савета безбедности УН.
„Запад и његови послушници у Кијеву активирали су средство информационог рата против Русије до пуног капацитета, не гнушајући се инсценирања из серије highly likely (врло вероватног). Најувредљивије је што у том рату увек губи онај који говори истину – он је ограничен истином, а лажов може да каже шта год. Тај цитат Роберта Шеклија описује ситуацију тачније него икад“, написао је Слуцки на свом Телеграм каналу.
Раније су украјинске власти и медији објавили видео снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“ наводно мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може се видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.
Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, назвавши фотографије и видео-снимке из Буче још једним изрежираним догађајем кијевског режима за западне медије.
Портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
РУСИЈА
Захарова: Циљ украјинске провокације у Бучи ─ спречавање мировних споразума
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала