- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски медији: „Фолксваген“ наставља са радом у Русији од лета

© Sputnik / Валериј Мељников / Уђи у базу фотографијаФолксваген
Фолксваген  - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Фабрике „Фолксваген груп рус“ у Калуги и Нижњем Новгороду у Русији би могле поново да почну са радом овог лета, саопштио је лист „Ведомости“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Фабрике ‘Фолксваген груп рус’ у Калуги и Нижњем Новгороду би могле да поново почну са радом у периоду јун-јул 2022. године“, пише лист позивајући се на неименовани извор из компаније.

Наводи се да је производња заустављена 3. марта због специјалне руске војне операције у Украјини и проблема са снабдевањем деловима.
За сада је званично најављено запосленима у „Фолксваген груп рус“ да неће радити до 12. маја, пише лист. Међутим, према информацијама извора, они неће радити до јула, а један од разлога је и чињеница да се неке компоненте налазе на граници са Пољском.
Према његовим речима, с обзиром да транзит преко Украјине није могућ, а Пољска не пропушта терет, разматра се да се делови испоруче у Истанбул, а затим даље преко Грузије у Русију. Према извору, руководство компаније се нада да ће до средине маја успети да реши ово питање.
„Фолксваген“ за сада нема производни план за 2022. годину у Русији, а тренутно је реч о поновном покретању траке у јуну. Запослени у компанији ће пуну плату добијати минимум до средине априла“, пише лист позивајући се на извор у компанији.
Фолксвагенсклапа аутомобиле у Калуги и Нижњем Новгороду. Капацитет фабрике у Калуги је 225.000 аутомобила годишње, тамо се склапа „Поло“, „Шкода рапид“ и „Фолксваген тигуан“. У Нижњем Новгороду се склапају „Шкода октавија“, „Карок“ и „Кодијак“ и „Фолксваген таос“.

„Производња ‘Шкоде кодијак’ ће бити премештена из Нижњег Новгорода у Калугу. Међутим, 'Фолксваген' неће у потпуности да одустане од монтаже аутомобила на платформама групе ГАЗ (највећи произвођач комерцијалних транспортних возила у Русији), јер иначе, концерн неће моћи да добије пореске олакшице које предвиђа специјални инвестициони уговор. Поред тога, компанија има и план да уведе трећу смену у фабрици у Калуги у 2023. години“, наводи се у чланку.

Аутоматизована роботска линија за производњу аутомобила у Фолксвагену - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Европи прети колапс ауто-индустрије: Без сировина из Русије нема мотора, точкова, каросерије...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала