- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Салмонела у киндер јајима? Реаговао произвођач

CC0 / Pixabay / Чоколадно јаје
Чоколадно јаје - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Италијанска кондиторска група „Фереро“ повукла је чоколадна јаја „Киндер Изненађење“ из британских продавница две недеље уочи Ускрса због могуће повезаности са више десетина пријављених случајева салмонеле.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Опозив се односи на јаја „Киндер Изненађење“ која се продају како на комад тако и у паковањима од више комада, преноси Ројтерс.
„Добровољно повлачимо одабране серије „Киндер Изненађења“ као меру предострожности, пошто смо свесни могуће везе са бројним пријављеним случајевима салмонеле“, наводи се у „Фереровом“ обавештењу о опозиву.
Британска агенција за прехрамбене стандарде (ФСА) посаветовала је купце да не конзумирају те производе с датумом „најбоље употребити између 11. јула и 7. октобра“.
Идентификовано је најмање 57 случајева салмонеле који се повезују са поменутим производом, навела је ФСА, додајући да је међу оболелима и један број мале деце, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала