- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјинска полиција је најавила „чишћење“ Буче дан пре објављивања снимка са телима /видео/

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаУкрајинска војска гранатирала Доњецк
Украјинска војска гранатирала Доњецк - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Украјински специјалци су обавили „чишћење“ Буче дан пре него што се појавио снимак са телима на улицама овог кијевског предграђа, наводи се у саопштењу Националне полиције Украјине.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Специјалци националне полиције су започели чишћење града Буча“, објавила је национална полиција на Фејсбуку 2. априла (призната као екстремистичка друштвена мрежа и забрањена у Русији).

Након завршетка "операције", полиција је објавила снимак предграђа Кијева.
Очигледно, "чишћење" је подразумевало убијање људи који су сарађивали да руском војском, као и "диверзаната" који се од почетка специјалне операције лове по Украјини.
Оно што се може приметити на снимку националне полиције Украјине је да, поред оштећених возила и приче локалних становника, нема ни једног тела.
Раније су украјинске власти и медији објавили видео снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“ наводно мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може се видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.
Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, назвавши фотографије и видео-снимке из Буче још једним изрежираним догађајем кијевског режима за западне медије.
Руска војска је овај град напустила 30. марта, а сутрадан је градоначелник Буче Анатолиј Федорук потврдио да у граду нема ниједног руског војника, али није пријавио никакве жртве међу цивилима, а први „докази о злочинима“ појавили су се тек четвртог дана боравка Оружаних снага Украјине у граду.
 Едуард Басурин - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
РУСИЈА
Басурин: Кијев може да понови провокацију по узору на Бучу и у другим градовима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала