- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о Бајденовом позиву на суђење због Буче: Нека прво почну од Југославије и Ирака

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, коментаришући позив америчког председника Џозефа Бајдена да се организује трибунал за Украјину, саветовала је Вашингтон да прво почне са суђењима о Југославији и Ираку.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Захарова је на Телеграму написала да „Бајден позива на суђење за ратне злочине“.
„Сјајна идеја – нека почну са бомбардовањем Југославије и окупацијом Ирака. Још увек се могу наћи главни режисери инсценирања у Сребреници“, додала је она.
„И, наравно, трговина органима на Косову под маском америчких званичника. Чим заврше, могу одмах да почну са нуклеарним бомбардовањем Јапана“, закључила је портпаролка.
Оружани сукоб албанских сепаратиста из Ослободилачке војске Косова и војске и полиције Србије 1999. године довео је до бомбардовања Југославије од стране снага НАТО-а. Војна операција је предузета без одобрења Савета безбедности УН и на основу тврдњи западних земаља да су власти СРЈ вршиле етничко чишћење у покрајини и изазвале хуманитарну катастрофу. Ваздушни удари Северноатлантске алијансе трајали су од 24. марта до 10. јуна 1999. године и довели су до смрти више од 2,5 хиљаде људи, укључујући 87 деце, и штете од 100 милијарди долара.
Према оценама лекара, употреба бомби са осиромашеним уранијумом од стране НАТО-а 1999. године и уништавање објеката опасних по животну средину током ваздушних удара довели су до тога да је Србија сада лидер по броју умрлих од рака у Европи, са скоро 60 хиљада нових пацијената оболелих од рака годишње.

Украјинска провокација у Бучи

Раније су украјинске власти и медији објавили видео снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“ наводно мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може се видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.
Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, назвавши фотографије и видео-снимке из Буче још једним изрежираним догађајем кијевског режима за западне медије.
Амерички председник Џо Бајден у Конгресу - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
РУСИЈА
Бајден: Пооштрићу санкције Русији због ратног злочина у Бучи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала