Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Завршен протест испред РИК-а

© Tanjug / ZORAN ZESTICПротест испред РИК
Протест испред РИК - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Протест грађана предвођених лидерима коалиције ''''Морамо'''' испред Републичке изборне комисије је завршен, а саобраћај у улици Краља Милана поново се одвија неометано.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Представници Скупштине слободне Србије и Еколошког устанка, уз подршку коалиције "Морамо", окупили су се испред Републичке изборне комисије, незадовољни процесом гласања и изборним резултатима. Они су блокорали улицу Краља Милана за саобраћај, а окупљеним су се обратили Александар Јовановић Ћута, председнички кандидат коалиције Морамо Биљана Стојковић и представник коалиције Радомир Лазовић.
Они су поручили да траже одговор од председника РИК ''''ко је и на основу чега донео одлуку да престане са радом Републичка изборна комисија током изборне ноћи и не саопшти прелиминарне резултате''''.
Најавили су да ће захтевати јавно бројање гласачких листича.
Прилаз згради РИК био је затворен и чували су га припадници полиције.
Након објављених прелиминарних резултата РИК-а, Александар Јовановић Ћута и Лазовић позвали су грађане да се повуку, јер, како су поручили, иду да раде и даље упоређују резултате, како би са конкретним доказима могли да изађу у јавност.
Грађани су када је РИК почела да заседа звиждали и узвикивали да су резултати покрадени, као и да је актуелна власт заслужна за то.
Један број учесника протеста побунио се и када су лидери коалиције "Морамо" позвали на повлачење, довикујући им да су "лажна опозиција".
Председнички кандидат Стојковић рекла је да ово није крај и да ће се "битка" за правду наставити.
Протест је почео око 19.30 часова, а завршен је нешто после 21 сат, када су се окупљени грађани разишли, а саобраћај у улици Краља Милана испред РИК-а нормализован.
Окупљање је протекло без инцидената и интервенције полиције, пренео је Танјуг.
 Избори у Србији - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
СРБИЈА
РИК објавила нове резултате избора у Србији /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала