- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић најављује пријаву због монтаже његовог гласа на снимцима о наводној куповини гласова

© Flickr / Спутњику уступила Влада Црне ГореПотпредседни Владе Црне Горе Дритан Абазовић
Потпредседни Владе Црне Горе Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
Пратите нас
Наводна куповина гласова пред локалне улцињске изборе усталасала је црногорску јавност, а на друштвеним мрежама се појавио аудио снимак на ком се о томе говори, а чија се аутентичност не може провјерити.
На снимку су, како се тврди, гласови вицепремијера Дритана Абазовића, носиоца листе и кандидата за предсједника Општине Улцињ коалиције "За нови почетак" Омера Бајрактарија, предсједника Демократске партије Фатмира Ђеке, извјесног Ахметија и Н.Н. особе који на албанском језику, наводно, говоре о куповини гласова.
Све се ово догађа пред сјутрашње поновољено гласање на бирачком мјесту у центру града.
“Поднијећу кривичну пријаву против НН лица које је монтирало мој глас на аудио снимку који се јуче појавио у јавности, уочи понављања избора у Улцињу”, навео је вицепремијер Дритан Абазовић на Твитеру.
“ Поздрављам и пружам подршку свим активностима ОДТ УЛ и СДТ и очекујем да испитају све наводе у вези овог случаја. Раније смо именом и презимом саопштили имена лица која се у Улцињу баве изборним злоупотребама. Вјерујем да ће надлежни органи, након нових сазнања, употпунити листу лица која врше изборне злоупотребе, у Улцињу и Црној Гори ”, додао је он.
Абазовић је поручио да је завршено са временом када се изборна воља грађана одређивала ковертама или финансирањем из иностранства.
Носилац листе и кандидат за предсједника Општине Улцињ коалиције "За нови почетак" Омер Бајрактари саопштио је да "осуђује срамне монтаже из кухиње актуелне улцињске власти и позивамо надлежне државне органе да утврде ко говори истину".
“ Раније смо истакли ко купује гласове у Улцињу. Такође, зна се ко је одговоран за афере "Коверта", "Снимак"... У сусрет понављању локалних избора у Улцињу, политички опоненти свој традиционални метод ђеловања покушавају приписати нама, користећи разне монтаже, конструкције и манипулације. Већ опробана метода у коју нико не може повјеровати. Мора се признати, прваци су у монтажи и конструкцији. Никакве афере ни конструкције неће ометати да радимо за бољи Улцињ и да потврдимо нашу побједу у сриједу. То је више него сигурно .”, поручио је Бајрактари.
Лидер ДП-а Фатмир Ђека оцијенио је да је у питању "очајнички покушај губитника на изборима и њихових милитаната да се другима монтирају афере".
Поводом, наводне, куповине гласова огласили су се и из Општинског одбора ДПС Улцињ.
“Видео уједно јасно показује ко је у праву када је у питању куповина гласова и ко се у Улцињу бави нечасним радњама и прљавом кампањом, а ко води кампању фер и поштено .”, саопштили су из Општинског одбора ДПС Улцињ.
Они су позвали надлежне државне органе да испитају наводе из снимка и да предузму потребне радње.
“Онима који се баве овим нечасним радњама поручујемо да би требало да их је срамота и да им је све узалудно јер ће им Улцињ поновити оно што им је већ саопштио, а то је да су у Улцињу били и остаће опозиција.”, поручују из ОО ДПС-а.
Последњих дана Албанска коалиција ДУА - ДС у ЦГ, Коалиција "За нови почетак" и локални ДПС у више наврата размијенили су оптужбе о куповини гласова.
Општинска изборна комисија Улциња донијела је одлуку о понављању избора на бирачком мјесту број 5 у Другој мјесној заједници након приговора Коалиције "За нови почетак". Гасање ће бити поновљено у сриједу и могло би да доведе до праспођеле једног одборничког мјеста, што би промијенило однос снага у будућој власти у том приморском граду.
На изборима одржаним 27. марта коалиција окупљенаа око ГП УРА освојила је 14 мандата, ДПС – БС и ДУА – ДС по шест, Форца пет, Демократе два мандата. Улцињски парламент има 33 одборника.

СДТ: Формиран предмет поводом наводне куповине гласова

"У Специјалном државном тужилаштву су од раније формирани списи предмета поводом догађаја у вези наводних злоупотреба које су повезане са одржавањем локалних избора у Улцињу. Данас објављени снимак ће такође бити испитан у контексту евентуалног постојања кривичног дјела из надлежности Специјалног државног тужилаштва", саопштили су из СДТ-а.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала