- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Америка ће забранити плаћања руског државног дуга у доларима

CC0 / Pixabay / Долар и америчка застава
Долар и америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
Пратите нас
Америчко Министарство финансија неће дозволити сервисирање руског државног дуга у доларима са рачуна у америчким банкама, пише „Ројтерс“, позивајући се на представника ресора.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како је писала агенција „Блумберг“, тренутни санкциони режим омогућава Русији да врши уплате за сервисирање државног дуга у доларима, бар до истека одговарајуће лиценце крајем маја.
Москва је 16. марта требало да плати купоне за две еврообвезнице у износу од 117,2 милиона долара. То је било прво плаћање спољног дуга након замрзавања дела резерви. Министарство финансија Русије саопштило је 17. марта да је реализован налог за исплату две емисије еврооблигација, послат 14. марта.
Подсетимо, САД су увеле санкције Русију којим се забрањује америчким банкама учешће у куповини државних обвезница деноминованих у рубљама на примарним тржиштима. Америчке зајмодавце то, међутим, не спречава да руски суверени дуг купују на секундарним тржиштима.
Након покретања специјалне војне операције у Украјини, Запад је интензивирао санкциони притисак на Москву. Рестрикције су усмерене пре свега против банкарског сектора и испорука високе технологије. Многе земље су објавиле да замрзавају руску имовину. Према речима министра финансија Русије Антона Силуанова, ради се о око 300 милијарди долара, што је отприлике половина златних и девизних резерви Русије.
Збербанка - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2021
Директор највеће руске банке: Нове санкције неће имати озбиљне последице за економију
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
РУСИЈА
Медведев: Досадашњи финансијски систем неће опстати, наступа ера регионалних валута
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала