- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва захтева од Твитера да врати приступ објави МИП-а о провокацији у Бучи

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
Пратите нас
Москва захтева од друштвене мреже Твитер да моментално обнови приступ објави на званичном сајту Министарства спољних послова Русије на енглеском језику, која садржи тезе о саопштењу руског Министарства одбране о провокацији у украјинској Бучи, саопштио је руски спољнополитички ресор.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Захтевамо од америчке друштвене мреже да истог трена врати приступ наведеној објави. Непходно је елиминисати убудуће пристрасан приступ модерацији садржаја на њеним ресурсима. У супротном, Твитеру ће бити додељен имиџ саучесника у злочинима кијевског режима“, наводи се у саопштењу руског МИП-а.

Ресор је подсетио да је Твитер данас „прибегао отвореном чину цензуре, скривајући иза обавештења о 'кршењу правила платформе' материјал на званичном налогу руског Министарства спољних послова на енглеском језику, где су објављене главне тезе саопштења Министарства одбране Русије о провокацији у украјинском граду Буча, као и линк за цео текст“.
Материјал је, како наводи МИП, обележен као „увредљив“, а његово објављивање међу корисницима сервиса максимално отежано. Такво ограничење се примењује на верификовани налог Министарства први пут од његовог настанка 2011. године, додаје Министарство спољних послова.
„Тај корак сматрамо јасном потврдом директног учешћа Твитера, али и других америчких ИТ корпорација, у информационој агресији без преседана коју су покренули званични Вашингтон и његови сателити, са циљем да се створи крајње искривљена слика о догађајима који се дешавају у Украјина међу међународном заједницом“, истиче се у саопштењу.

Украјинска провокација у Бучи

Раније су украјинске власти и медији објавили видео снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“ наводно мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може се видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.
Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, назвавши фотографије и видео-снимке из Буче још једним изрежираним догађајем кијевског режима за западне медије.
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
РУСИЈА
Русија: У лажни снимак о Бучи могу да поверују само дилетанти
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала