- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Непријатељска политика нема граница: Амбасадору Русије у Француској уручен списак персона нон грата

© AFP 2023 / Patrick KovarikПоглед на Париз
Поглед на Париз - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
Пратите нас
Министарство спољних послова Француске уручило је амбасадору Русије у Паризу Алексеју Мешкову списак службеника руских дипломатских мисија који су проглашени персонама нон грата под измишљеним изговором, саопштила је прес-служба руске амбасаде у Паризу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Амбасадор Русије је са своје стране изразио одлучан протест против непријатељског потеза француских власти, истакавши да то директно штети руско-француским односима који су у овом моменту ионако сложени“, саопштила је прес-служба.
Руски амбасадор истиче да Русија задржава право да адекватно одговори на поступке Париза.

Унапред договорена кампања

Протеривање руских дипломата из европских земаља је унапред договорена кампања, сматра заменик министра спољних послова Русије Александар Грушко.

„Задаје се ударац билатералним односима, каналима дипломатске комуникације. То се чини свесно, а последице ће се још дуго осећати, што се каже – лакше је нешто уништити него изградити“, прокоментарисао је Грушко за руске медије.

По његовим речима, Русија ни с ким не прекида дипломатске односе, али непријатељска политика Запада не познаје границе.
Подсетимо, француско Министарство спољних послова јуче је саопштило да је Париз одлучио да протера бројне руске дипломате, чије активности, по мишљењу власти, противрече безбедносним интересима земље. Истовремено, ресор није прецизирао колико ће руских дипломата бити протерано.
Данас је Ројтерс јавио да Данска протерује 15 руских дипломата, док је шеф дипломатије Италије Луиђи Ди Мајо саопштио да његова земља протерује 30 руских дипломата.
Копенхаген - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
РУСИЈА
Данска протерује 15 руских дипломата, Италија 30, Шпанија 25, а Шведска тројицу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала