- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Рачак и Буча: Борба против светског зла обједињује Србију и Русију /видео/

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаУкрајинска војска гранатирала Доњецк
Украјинска војска гранатирала Доњецк - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
Пратите нас
Оно што се уочи бомбардовања Југославије десило у селу Рачак - фалсификовање доказа у интересу Запада, сада се дешава Русији у вези са украјинском провокацијом у селу Буча.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

То је борба против светског зла, то је оно што нас обједињује, рекао је за Спутњик Александар Маљкевич, генерални директор ТВ „Санкт Петербург“ чија су специјалност, према сопственим речима, лажне вести и информативни ратови.
„Ових дана можемо да повучемо тужне паралеле. Данас је годишњица формирања НАТО и ми знамо и клањамо се пред чињеницом да је ваша земља била прва велика жртва онога што ми зовемо покушај демократизације споља од стране НАТО. Наша делегација је обишла разрушена здања и положили смо цвеће на споменик погинулој деци. Тада је читав свет видео шта значи фалсификовање доказа у интересу Запада. Имам у виду инсценирани догађај у вези са селом Рачак“, рекао је он.
Како каже, знамо до чега је то довело, али и да се читава та прича потом распршила у дим, да је то био изрежирани, инсценирани фејк.
„У овим тренуцима потпуно иста ствар се дешава у вези са Русијом. Објашњавао сам својим колегама, мислим да су западне пи-ар службе до те мере циничне да су град изабрале због тога што добро звучи у медијима. За наслове у западним медијима одлично иде израз „butchers of Bucha“, односно њихов цинизам иде дотле да места за своје инсцениране приче бирају тако да одговарају медијима“, наглашава Маљкевич.
Указује да мислећи људи све разумеју, али да је од момента те косовске трагедије са инсценираним причом прошло седам година пре него што се разјаснило да се ради о фалсификату.
© Sputnik . Дејан СимићАлександар Маљкевич, генерални директор ТВ "Санкт Петербург", члан Јавне коморе РФ
Александар Маљкевич, генерални директор ТВ Санкт Петербург, члан Јавне коморе РФ - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
Александар Маљкевич, генерални директор ТВ "Санкт Петербург", члан Јавне коморе РФ
„Седам година. Замишљамо колико ће бити потребно времена да би се развејали сви ти митови, фејкови, лажи о трагедијама. То што ви знате сами о себи, то и ми знамо о себи. То је борба против светског зла. То је оно што нам је заједничко“, истиче руски новинар.

Ценимо доследни став председника Вучића

Маљкевич се осврнуо се и на улогу председника Србије Александра Вучића.
„Ми у Русији смо веома захвални председнику Србије Александру Вучићу због доследног става, због несаломљивости када је реч о интересима сопствене земље. Ту се не ради о томе шта одговара Русији. А ми ћемо увек са задовољством подржавати добре односе са Србијом. Видимо по резултатима избора у Србији и Мађарској да побеђују национално оријентисани лидери, они који мисле о својој земљи, економији, људима. А они који покушавају да играју неке светске геополитичке игре, њих људи одбацују. Да нема те чудовишне пропагандне машинерије они би одавно пропали“, каже он.
У том контексту он наводи да америчком председнику Бајдену, британском премијеру Џонсону, француском председнику Макрону сада рејтинг пада јер грађани схватају да им све то није потребно.
„Колико је времена потребно да светски поредак почне да се мења? Можда ће садашња ситуација послужити као својеврсни детонатор“, закључује Маљкевич.
Подсетимо, он је члан мисије Јавне коморе РФ која је боравила у Србији у функцији посматрача на изборима.
Кремљ, Москва - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
РУСИЈА
Запад затвара очи и уши пред аргументима Русије: У Бучи се догодила изрежирана и страшна монтажа
Украјински војници - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
РУСИЈА
Истражни комитет Русије: Буча је превара и провокација у циљу дискредитације руских војника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала