- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Румунија прогласила 10 руских дипломата за персоне нон грата

© AP Photo / Virginia MayoРумунија, застава
Румунија, застава - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
Пратите нас
Румунске власти одлучиле су да протерају из земље 10 запослених у руској амбасади у Букурешту, саопштила је прес-служба Министарства спољних послова Румуније. Из Москве поручују да ће уследити одговор.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„МИП саопштава да су власти Румуније одлучиле да на територији земље прогласе за персоне нон грата 10 особа које раде у амбасади Руске Федерације у Букурешту, сматрајући да њихов рад и активности противрече одредбама Бечке конвенције о дипломатским односима из 1961. године“, наводи се у саопштењу спољнополитичког ресора.
С тим у вези, портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова поручила је да ће Москва пружити одговарајући одговор на протеривање руских дипломата.
Претходно је Европска унија прогласила 19 запослених у сталном представништву Русије при ЕУ за персоне нон грата, саопштила је спољнополитичка служба ЕУ.
Подсетимо, бројне европске земље су ове недеље саопштиле да протерују руске дипломате.
Копенхаген - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
РУСИЈА
Данска протерује 15 руских дипломата, Италија 30, Шпанија 25, а Шведска тројицу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала