- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британски медији: Вимблдон забрањује учешће Медведеву и Русима?

© AP Photo / Wilfredo LeeДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
Пратите нас
Руски тенисери предвођени Данилом Медведевом могли би да пропусте трећи Гренд слем у години – Вимблдон, а све због потенцијалне одлуке организатора који, према писању британских медија, има намеру да им забрани учешће због ситуације у Украјини.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Британија по свему судећи припрема кампању да због политичке ситуације и дешавања у Украјини, пренесе све на спорт и да због тога испаштају руски и белоруски тенисери.
Могућност да дође до забране учешће Медведеву и осталима објавио је новинар британског Телеграфа Сајмон Бригс.
У центру пажње је свакако други тенисер света Данил Медведев који се повукао због операције киле са сезоне на шљаци, јер би његов евентуални тријумф могао да буде ветар у леђа властима у Москви.
Ипак, само Данилово учешће на Вимблдону је под дебелим знаком питања због хируршке интервенције и опоравка, али је јасно у ком правцу дува ветар са Острва и како се размишља да се саботирају руски и белоруски тенисери и тенисерке.
Ова одлука и даље није званична, све је у домену спекулација, али у случају да до ње заиста дође јасно је да би у питању био скандал који нема везе са спортом, већ да је у питању политичка одлука. Осим Медведеву, онемогућено би било учешће Андреју Рубљову, Аслану Карацеву, Карену Хачанову, Анастасији Пављученковој, Арини Сабаленки, Викторији Азаренки и многим другима.
Подсетимо, Најџел Хадлстон министар спорта у Британији је тражио од Медведева и осталих тенисера да се у писаној форми изјасне да не примају новац од председника Владимира Путина.
Почетак Вимблдона заказан је за 27. јун, а турнир ће трајати до 10. јула. Титулу брани Новак Ђоковић чије је учешће такође неизвесно због тога што није вакцинисан.
Руски тенисер Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
СПОРТ
Медведев саопштио тужну вест – пропушта целу сезону на шљаци!
Миомир Кецмановић прославља победу над Матеом Беретинијем у Индијан Велсу - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
СПОРТ
Шпанац о елиминацији Србина: „Лудо је, могао је и он да победи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала