- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америка послала Украјини 100 дронова-камиказа

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаРуска беспилотна летелица "Орион" компаније "Кронштат"
Руска беспилотна летелица Орион компаније Кронштат - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
Пратите нас
Портпарол Пентагона Џон Кирби саопштио је да је Америка послала Украјини 100 дронова-камиказа „Свичблејд“. Истовремено је објављено и да се мања група украјинских стручњака тренутно се налази у Америци на обуци за коришћење те врсте беспилотних летелица.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Ради се о мањој групи Украјинаца који су већ били овде на професионалној обуци. Искористили смо прилику да организујемо за њих обуку за беспилотну летелицу ‘Свичблејд’ “, рекао је он.

Представник америчког Министарства одбране је рекао да се ради о групи од десет Украјинаца и да се они ускоро враћају у земљу.
Дронови „Свичблејд-600“ који су тешки скоро 23 килограма, могу да прелете 39 километара и да проведу у ваздуху 40 минута.
Ови дронови-камиказе нападају „противтенковским пројектилима“. Оператер дрона управља помоћу система са екраном-сензором и може сам да контролише ракету.
Подсетимо, портпарол Пентагон Џон Кирби је 2. априла рекао да Америка издваја додатну војну помоћ за Украјину у износу од 300 милиона долара.
Тај пакет је обухватио ракетне системе са ласерским навођењем, беспилотне летелице „Пума“и „Свичблејд“, оклопна возила, муницију, опрему за ноћно осматрање, термографске камере, сервис сателитских снимака, системе везе, митраљезе, медицинска средства.
Како је наведено, од доласка на власт администрације Џозефа Бајдена САД су на име војне помоћи за Украјину издвојиле 2,3 милијарде долара, од тога 1,6 милијарди након почетка специјалне операције руске војске 24. Фебруара.
Турска беспилотна летелица Bayraktar TB2 - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
СВЕТ
Анкара објашњава како су се турски ударни дронови „Бајрактар“ нашли у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала