- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Антируска хистерија због провокације у Бучи: Нападач намерно пробио ограду руске амбасаде у Румунији

© REUTERS / Inquam Photos/Octav GaneaРумунска полиција, руска амбасада у Букурешту
Румунска полиција, руска амбасада у Букурешту - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
Пратите нас
Амбасада Русије у Румунији потврдила је да се јутрос догодио инцидент током кога је мушкарац који је управљао путничким аутомобилом покушао да пробије капију дипломатске мисије, након чега се запалио.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Са жаљењем морамо да констатујемо да, без обзира на мотиве возача, нема сумње у то да је починио овај акт под утицајем експлозије антируске хистерије у вези са инсценираном провокацијом у граду Буча“, наводи се у саопштењу на сајту руске амбасаде.
Истиче се да у инциденту није повређен нико од службеника амбасаде и припадника румунске полиције.
Руска амбасада је изразила саучешће породици погинулог.

Руски амбасадор у Румунији Валериј Кузмин саопштио је за телевизију „Русија 24“ да је нападач пре инцидента утоварио неколико канистера са горивом у пртљажник и предњи део аутомобила. Након што су покушали да га извуку из аутомобила након што је ударио у ограду, он је запалио бензин.

Како наводи телевизија „Антена 3“ мушкарац се звао Богдан Дрегич. Јуче је оптужен на 15 година затвора због злостављања пасторке, али није ухапшен јер је пресуду донео првостепени суд. Био је умешан у још један случај сексуалног напада. Било му је забрањено да напушта земљу.
Инцидент истражују тужилаштво при Трибуналу у Букурешту и Истражна служба полиције Букурешта.
Раније су румунски медији саопштили да се јутрос путнички аутомобил који се кретао великом брзином „закуцао“ у ограду руске амбасаде у Букурешту, након чега се возач запалио. Узвикивао је пароле против руске специјалне операције у Украјини.

Украјинска провокација у Бучи

Раније су украјинске власти и медији објавили видео снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“ наводно мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.
Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, назвавши фотографије и видео-снимке из Буче још једним изрежираним догађајем кијевског режима за западне медије.
Пољска је предложила формирање међународне комисије за истраживање догађаја у украјинском граду Буча, које је Министарство одбране Русије назвало провокацијом.
Амбасада Русије у Букурешту - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
РУСИЈА
Аутомобил ударио у ограду руске амбасаде у Румунији: Несрећа намерно изазвана? /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала