- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Берлин: Подржаћемо одрживе одлуке на преговорима о Украјини

© Sputnik / СпутњикНемачка застава
Немачка застава - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
Пратите нас
Берлин поздравља наставак преговора Русије и Украјине и подржаће одрживе одлуке, саопштила је прес-служба немачке владе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У принципу видимо и поздрављамо чињеницу да ће Москва и Кијев наставити да воде преговоре – недавно, буквално јуче, упркос озбиљним дешавањима у украјинском граду Буча, наводи се у саопштењу.

Прес-служба наглашава да „немачка влада помно прати ток преговора и да ће подржати одрживе одлуке“.

Међутим, увек смо истицали да је пре свега неопходно моментално примирје како би се преговорима дао потребан простор, додаје портпарол владе.
У Истанбулу је 29. марта одржана још једна рунда руско-украјинских преговора који су трајали око три часа. На крају преговора, Владимир Медински, помоћник руског председника који је као и претходно представљао руску делегацију, изјавио је да ће Русија значајно смањити војну активност у правцу Кијева и Чернигова.
Мађарски премијер Виктор Орбан позвао је данас руског председника Владимира Путина на мировне преговоре у Мађарску у којима би учествовали председници Украјине и Француске, Владимир Зеленски и Емануел Макрон, као и немачки канцелар Олаф Шолц.
Раније је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров саопштио за српске медије да постоји могућност да Београд буде место преговора руске и украјинске стране у текућој операцији.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
РУСИЈА
Лавров открио српским новинарима шта Кијев мора да испуни: Овога пута неће моћи као пре /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала