- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чоло је „паркирао аутобус“ – неуспешно /фото/

© AP Photo / Dave ThompsonШпански тренер Дијего Симеоне – Атлетико Мадрид
Шпански тренер Дијего Симеоне – Атлетико Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
Пратите нас
Атлетико Мадрид, предвођен тренером Дијегом Симеонеом, није успео у намери да остане непоражен у Манчестеру против Ситија, иако је од првог минута „паркирао аутобус“ испред гола Јана Облака.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Знало се да Мадриђани неће имати много лопту у ногама, али оно што су приказали на Етихаду није вредно похвале, већ само критике јер су се све време бранили са 11 фудбалера.
Симеоне је тренер који се држи правила „циљ оправдава средство“, и био је спреман да свих деведесет минута не напада, те да се дисциплинованом игром одбрани од налета Ситија.
С обзиром на систем који је изградио у претходној деценији на клупи Атлетика, знало се да су јорганџије у стању да одоле вероватно најпродуктивнијем нападу на свету, али нису успеле у томе – и многима је драго.
У једном тренутку утакмице свих десет фудбалера, плус голман, били су у сопственом казненом простору што довољно говори о тактици „паркирања аутобуса“.
Вероватно први који је то имплементирао био је Жозе Мурињо са Интером против једног најбољих тимова свих времена, Барселоне с краја претпрошле и почетком прошле деценије, али таква тактика не пролази увек и чешће се дешава да одбране попусте.
То се десило и у Манчестеру у 70. минуту када је Фоден пронашао Де Брујнеа, а овај ударцем у даљи угао погодио за 1:0.
Колико је Атлетико био инфериоран говори податак да нису упутили ниједан ударац ка голу Едерсона.
За више од деведесет минута игре гости из Мадрида нису запретили, притом су примили гол и „аутобус“ испред гола Јана Облака није дао резултат.
Многи ће рећи да заостатак није велики, али Атлетико ће морати да се отвори у реваншу, а то ће само отворити више простора за Гвардиолин Сити, те су шансе Шпанаца минималне.
Реванш се игра 13. априла на стадиону „Ванда Метрополитано“.
Сити „сломио“ Атлетико, Ливерпул једном ногом у полуфиналу /видео/
Хрвати га називају националистом, а он поручује: „Родио сам се у Републици Српској Крајини!“ /фото/
Да ли тражени Србин коначно одлази из Рима?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала