- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Добар је осећај“: Шта Обама ради у Белој кући

© AP Photo / Carolyn KasterБарак Обама и Џозеф Бајден
Барак Обама и Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
Пратите нас
Први пут откако је напустио функцију председника Сједињених Држава, Барак Обама се вратио у Белу кућу, да би са својим некадашњим потпредседником Џоом Бајденом, промовисао обамакер, закон који је требало да омогући Американцима приступачну здравствену заштиту.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Барак Обама је добио овације током свог говора о тзв. обамакеру, поводом 12. годишњице тог закона који је обележио његову службу. "Добар је осећај поново бити у Белој кући", рекао је Обама.
Пре него што се обратио присутнима, Обама се нашалио, захваливши "потпредседнику Бајдену" и указавши на промене у Белој кући, преноси РТС.
"Изгледа да припадници тајне службе сада морају да носе наочаре 'Авијатор'. Нејви мес (одговорни за исхрану у Белој кући) замењен је Баскин-Робинсом (сладолед и слаткиши). Видео сам мачку која трчи унаоколо, а гарантујем да Бо и Сани не би били срећни због тога", рекао је Обама, мислећи на своје псе.
Бивши председник је указао да је обамакер пример због чега се уопште постаје председник.
"Није поента да попунимо столицу и да се грчевито држимо моћи. Требало би ово да радимо да бисмо унели промену у животе људи који су нас овде поставили", рекао је Обама, пре него што је представио актуелног председника Џоа Бајдена.
"Зовем се Џо Бајден и ја сам потпредседник Барака Обаме", рекао је Бајден, изазвавши смех у кабинету.
Да подсетимо, Бајден је недавно грешком ословио своју супругу Џил као потпредседницу САД у Обаминој администрацији.
"Бити овде с тобом буди многе лепе успомене", рекао је Бајден Обами.
"Будимо искрени, Закон о доступности здравствене заштите добијао је различите називе, али обамакер је најприхватљивији", рекао је Бајден најавивши уредбе које ће олакшати приступ здравственој нези, које је затим и потписао.
"Са овим променама, процењујемо да ће 200.000 Американаца који тренутно немају осигурање, то осигурање добити. Готово милион Американаца ће имати јефтиније осигурање", навео је Бајден.
Барак Обама је био председник САД у два мандата, од 2007. до 2017. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала