- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Јутјуб блокирао снимак брифинга Захарове; Русија: Можда због информација о биолабораторијама?

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
Пратите нас
Руска Федерална служба за надзор у области комуникација, информационих технологија и медија (Роскомнадзор) захтевала је од Гугла, власника Јутјуба, да укине ограничења која је на снимак брифинга портпаролке Министарства спољних послова Русије Марије Захарове увела адеминистрација видео-хостинга, као и да објасни разлог за њихово увођење.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У Роскомнадзору сматрају да администрација Јутјуба намерно дискриминише руске кориснике сервиса и ограничава им приступ званичним информацијама МИП-а Русије.

С тим у вези, Захарова је оценила да је Јутјуб варварски прекршио правила забранивши приступ снимку брифинга руског МИП-а. Њена претпоставка је да је блокирање могло да има везе са информацијама о билолабораторијама у Украјини о којима се говорило током брифинга, јер се, како каже, од публике из западних земаља крију те информације.

„Данас је Јутјуб спровео још један чин отворене дигиталне цензуре над верификованим налогом МИП-а Русије. Јутјуб је блокирао приступ снимку мог брифинга од 17. марта“, рекла је Захарова током брифинга.
Подсетимо, Министарство одбране Русије раније је открило да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса. На територији Украјине формирана је мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које су радиле у интересу Пентагона.
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
РУСИЈА
Песков: Програм америчких биолабораторија је мутан, многе земље имају разна питања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала