- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У плану нова провокација Кијева: Дићи у ваздух складиште са хлором и оптужити Русију

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаВојник ДНР у Маријупољу
Војник ДНР у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
Пратите нас
Кијев спрема провокацију у Харковској области, саопштило је руско Министарство одбране. Како се наводи, у граду Первомајски је минирано складиште са 120 тона хлора с намером да се дигне у ваздух а за цивилне жртве оптужи Русија.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Према потврђеним информацијама, у граду Первомајски у Харковској области, украјинске специјалне службе припремају велику провокацију уз примену отрова. На подручју фабрике ‘Химпром’ припадници Украјинске службе безбедности минирали су складиште са 120 тона хлора “, рекао је на брифингу за новинаре званични представник руског Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков.
Он је прецизирао да је план да се складиште дигне у ваздух а да се Русија оптужи за изазивање хемијске катастрофе која би за последицу имала погибију цивила.
Истовремено, Конашенков је саопштио да је високо прецизним ракетама из ваздуха уништено складиште горива у месту Чугујев одакле се снабдевала украјинска војска у Харковској области.
На железничкој станици Лозова уништена је нагомилана војна техника и наоружање стране производње допремљени за потребе украјинских Оружаних снага.
Северозападно од Доњецка руске високо прецизне ракете су уништиле командни пункт украјинске 56. моторизоване бригаде и базу екстремиста.
Руске снаге ПВО обориле су украјински дрон „Бајрактар“ у Харковској области, док су ваздушно-космичке снаге Русије уништиле 34 војна објекта у Украјини.
Од почетка војне операције у Украјини руска војска је уништила 125 авиона и 408 беспилотних летелица, 227 ПВО система, 1.987 тенкова, 216 вишецевних бацача ракета и друго.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала