- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Русија ће одговорити на сваки непријатељски чин против дипломата

© Фото : МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послове Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послове Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
Пратите нас
Москва ће одговорити на сваки непријатељски чин против руских дипломата, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова за Спутњик.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Ми већ имамо установљену формулу: за сваки непријатељски чин ћемо дати одговарајући одговор“, подвукла је она.

Како је навела Захарова, протеривање руских дипломата је за западне земље постао инструмент информационе борбе, то се увек ради јавно и отворено.

„Управо је колективни Запад почео да руске дипломате проглашава персонама нон грата, односно да им намеће санкција и изолује како не би могли да раде неколико година у региону, који су проучавали као инструмент не дипломатског рада, већ информационо-политичког напада“, закључила је она.

Подсетимо, бројне европске земље су ове недеље саопштиле да протерују руске дипломате, међу којима су балтичке земље, Словенија, Немачка, Француска, Италија, Шпанија, Шведска, Данска и Румунија. Данас је Европска унија саопштила да проглашава 19 запослених у сталном представништву Русије при ЕУ за персоне нон грата. Са своје стране, Москва је обећала адекватан одговор. За нешто више од месец дана протерано је више од 300 руски дипломата.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала