- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Умешани у мучења руских војника биће пронађени и добиће шта су заслужили

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
Пратите нас
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да ће сви који су умешани у мучења руских заробљеника бити пронађени, изведени пред лице правде и добиће шта су заслужили.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Како су већ јасно саопштили наше руководство и војне снаге, односно они који се баве разоткривањем злочина - сви они који су умешани у сличне злочине против руских војних лица, биће пронађени и изведени пред лице правде“, истакла је Захарова.

Према њеним речима, накнадно ће бити одлучено како ће бити дефинисана оптужница против лица умешаних у злочине, „али добиће шта су заслужили“.
Раније се на интернету појавио снимак на коме се види како се руским ратним заробљеницима пуца у ноге. У објашњењу је наведено да се то догодило у једној од база украјинских националиста у Харковској области. Директор Истражног комитета Русије Александар Бастрикин је 27. марта дао налог да се утврде све околности мучења заробљених руских војника. Захарова је поручила да Москва бележи све злочине над руским ратним заробљеницима у Украјини и починиоци ће одговарати.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Нелегални затвор батаљона „Ајдар“ у селу Половинкино - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
РУСИЈА
Русија: Западне земље покушавају да помогну Кијеву да избегне одговорност за злочине
Руски војник лежи на земљи  - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
РУСИЈА
Шта је у темељу зверских злочина над руским војницима за које је одговоран Кијев
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала