- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарски министар енергетике: За алтернативне изворе гаса ћемо плаћати 40 одсто више

© Sputnik / Лола ЂорђевићГасовод
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
Пратите нас
Снабдевање гасом из алтернативних извора коштаће Бугарску 40 одсто скупље, изјавио је министар енергетике Бугарске Александар Николов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Замена руског гаса алтернативним извором гаса ће повећати цену за минимум 40 одсто“, наводи Бугарска национална телевизија речи Николова.
Према подацима медија, министар ће учествовати на заседању парламентарне комисије за енергетику и одговориће на актуелна питања енергетике.
Николов је коментаришући испоруку нафте изјавио да то питање не би требало да изазива панику, јер је власник рафинерије у бугарском Бургасу регистрован у Швајцарској, без обзира што припада „Лукоилу“.
Раније су представници бугарске владе више пута истицали да званична Софија намерава да се придржава европског става при плаћању гаса и да неће дозволити кршење постојећих споразума са Русијом о плаћању гаса у еврима и доларима.
Председник Русије Владимир Путин 23. марта је донео одлуку да непријатељске земље убудуће гас плаћају у рубљама. Он је наложио Централној банци, компанији „Гаспром“ и Влади да организују трансфер плаћања за гас у рубљама за Европску унију и остале земље које су увеле санкције Русији. Путин је истакао да ће Русија наставити да испоручује гас у количинама и по ценама према постојећим уговорима.
Складиште гаса у немачком Редену   - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
РЕГИОН
Бивши бугарски министар: Софија да престане да се буса око гаса, иначе ће Русија „заврнути славину”
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала