Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Грип гори од короне: Тренутно Србијом хара три соја

CC0 / Unsplash/Kelly Sikkema / Мерење температуре
Мерење температуре - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
Пратите нас
Епидемиолог проф. др Бранислав Тиодоровић из кризног штаба каже да га сада од ковида више забрињава епидемија грипа која узима маха.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Све је, како наводи, кренуло пре 15-20 дана с предшколском децом, па се вирус преселио на школску и већ стигао до одраслих. И трајаће још бар седам-осам дана.
„Регистрована су три типа грипа - АХ1, АХ3 и Б и грип сада постаје озбиљнији проблем. Даје високу температуру, болове у мишићима, зглобовима, људи су баш лоше. Ти људи морају у ковид амбуланте због симптома и тамо се испостави да су негативни на тесту на ковид“, каже проф. Тиодоровић.
Они који су вакцинисани против грипа преболеће га лако или га неће ни боловати, наводи проф. Тиодоровић, а то зависи од општег стања организма.
„А они који нису боловаће недељу дана. Морају да мирују, скидају температуру и узимају витамине“, каже Тиодоровић.
Србија, додаје професор, има "Торлакову" тровалентну вакцину, која покрива сва три типа грипа, и увозну четворовалентну, која покрива све то и плус два типа Б.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала