- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тарпишчев шаље ветар у леђа Медведеву: Данил ће се вратити у трку са Новаком

© Tennis Australia / Уђи у базу фотографијаНовак Ђоковић и Данил Медведев на Аустралијан опену
Новак Ђоковић и Данил Медведев на Аустралијан опену - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
Пратите нас
Шамил Тарпишчев, председник Руске тениске федерације, верује да иако ће бити одсутан неко време Данил Медведев до краја сезоне може поново да преузме прво место Новаку Ђоковићу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Новак Ђоковић, српски тенисер, након кратке паузе поново је после елиминације Данила Медведева у трећем колу Индијан Велса добио звање најбољег играча на планети.
Могао је Рус да се врати на трон већ у Мајамију, али је испао само корак пре него што би обезбедио прво место, односно у четвртфиналу и поново сачувао Новака на врху.
Медведев је убрзо након елиминације објавио да мора на операцију киле, која је направила проблем у Мајамију, где је већ признао после пораза како се није осећао добро.
Шамил Тарпишчев, првио човек Руске тениске федерације, верује да иако че Данил неко време бити одустан може поново да угрози Ђоковића.
„Данил не сме да жури са повратком, мораће постепено да се опоравља и улази у форму. Ипак, мислим да има одличне шансе да игра у Паризу. Пропустиће неколико Мастерса, али би лако могао да игра у Француској. Мислим да Новак Ђоковић може да повећа разлику међу њима, али Данила то не сме да брине, још смо у првом делу сезоне и имаће времена да се врати у трку са Новаком“, поручио је Тарпишчев.
Ипак, иако је Тарпишчев оптимистичан, Медведев би могао да има проблема чак и када се здравствено опорави.
Његово учешће на Вимблдону је под знаком упитника јер је Нејџел Хадлстон, министар спорта у Британији, тражио од Медведева и осталих тенисера да се у писаној форми изјасне да не примају новац од председника Владимира Путина.
Касније се огласио и Сајмон Бригс, новинар британског Телеграфа који је објавио информацију даби због ситуације у Украјини руским и белоруским тенисерима могло да се забрани учешће на лондонској трави.
Са друге стране, питање је да ли ће Новак Ђоковић добити дозволу да игра на Вимблдону уколико остане невакцинисан, па би тако тек финиш сезоне могао да донесе веома узбудѕиву битку за прво место.
Нема сумње да ће Ђоковић бити у предности јер га чекају турнири на шљаци најпре у Монте Карлу од десетог, а затим и у Београду од 17. априла.
Медведев ће због повреде морати да пресочи шљаку, што значи да српски ас има шансе да направи вежу разлику.
Шпански тенисер Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
СПОРТ
„Нови Надал“ престигао Ђоковића и Федерера
Шпански тенисер Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
СПОРТ
Краљ Шпаније позвао вундеркинда: „Нервоза је била већа него током меча“
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
СПОРТ
Ђере сигуран у Маракешу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала