- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Оштар одговор на антируске потезе: На црном списку Русије премијери Аустралије и Новог Зеланда

© Sputnik / Наталија Селиверстова / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије
Министарство иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
Пратите нас
Москва је унела на црну листу 228 аустралијских држављана, међу којима су премијер Скот Морисон и министар одбране Питер Датон, као и 130 званичника Новог Зеланда, укључујући и премијерку Џасинду Ардерн, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Спољнополитички ресор је навео да је Канбера, у безобзирној русофобној жестини, увела санкције које су погодиле највише лидере Руске Федерације и готово све посланике.
„Као одговор, чланови аустралијског одбора за националну безбедност, Представничког дома, Сената и регионалних законодавних скупштина од 7. априла ове године налазе се на 'стоп листи' лица којима је забрањен улазак у Русију“, саопштило је Министарство, додајући да је тај потез предузет као одговор на акције актуелне аустралијске владе.
Објављен је списак од 228 људи.
Русија ће ускоро проширити црну листу санкција на војску, бизнисмене, стручњаке и представнике медија из Аустралије који доприносе подстицању негативних ставова према Москви, додаје се у саопштењу.
„Сваки антируски корак – од увођења нових персоналних санкција до ограничења билатералних економских односа, што штети интересима самих Аустралијанаца – добиће оштар одговор“, нагласило је Министарство.
Истовремено, МИП је саопштио да је Русија увела персоналне санкције против 130 представника руководства и парламентараца Новог Зеланда, укључујући и против премијерке. Њима је забрањен улазак у земљу.
„Услед санкција без преседана које је званични Велингтон увео против руководилаца Руске Федерације и значајног дела посланика, на руски црни списак су на реципрочној основи од 7. априла уврштени чланови владе и парламентарци Новог Зеланда“, наводи се у саопштењу.
Како је појашњено, тај корак се предузима као одговор на непријатељске активности новозеландске владе, која се придружила кампањи обуздавања Русије коју су покренуле САД и њихови сателити.
Влада Новог Зеланда је раније ограничила улазак једног броја руских држављана на своју територију, а такође је забранила извоз робе намењене предузећима, организацијама и појединцима повезаним са војним ресорима и органима безбедности Руске Федерације.
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
РУСИЈА
Лукашенко: Санкције Запада су разрушиле систем трговине у свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала