- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Играмо против највећег“ – ко чека Партизан у плеј-офу Еврокупа?

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаСрпски кошаркашки тренер Душан Алимпијевић
Српски кошаркашки тренер Душан Алимпијевић - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
Пратите нас
Кошаркаши Партизана у осмини Еврокупа играће против турског представника Бурсаспора, који са клупе предводи бивши тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Партизан до последњег кола није знао противника у плеј-офу Еврокупа, те је тек након победе Венеције над Гран Канаријом било јасно против кога ће црно-бели.
У питању је амбициозна турска екипа – Бурса – која игра одличну кошарку предвођена талентованим српским тренером Душаном Алимпијевићем.
„Добили смо најтежег могућег ривала. Али, нећемо да се жалимо, требало би да будемо срећни због историјске сезоне у којој смо обезбедили плеј-оф Еврокупа“, рекао је Алимпијевић:

„Требало би да будемо срећни јер смо међу 16 најбољих екипа, јер ћемо играти против највећег тренера у историји Европе. Поносан сам на тим и навијаче. И, нисмо рекли последњу реч, борићемо се до краја“, додао је тренер Бурсаспора.

Алимпијевић је био наследник Дејана Радоњића на клупи Звезде, али је после годину дана одлучио да оде из клуба са Малог Калемегдана и каријеру је наставио у иностранству.
После Звезде водио је руски Автодоро, а онда је позив стигао од Бурсе, у новембру 2020. године. Колико је радио добар посао говори податак да је неколико месеци после потписао трогодишњи уговор.
Ове сезоне учествују први пут у Еврокупу и на дебију у другом по рангу европском кошаркашком такмичењу приказали су добар квалитет завршивши лигашки део са скором 8/10.
Можда би имали и бољи скор да су задржали најбољег кошаркаша Алерика Фримена који је усред сезоне напустио екипу и потписао уговор са ЦСКА, али и поред тога задржали су висок ниво игре и први део Еврокупа завршили су са четири победе у последњих пет утакмица.
Плеј-оф Евролиге игра се на једну утакмицу, а Партизан ће бити домаћин све до полуфинала, а можда и тамо, или до самог краја, све зависи од резултата других утакмица.
Црно-бели велики су фаворити против Бурсе, али никако се не смеју потценити јер су у досадашњем делу сезоне показали да су кадри за велика дела.
Утакмица у Београду игра се 19. или 20. априла, ускоро ће бити званично саопштено.
Партизан фуриозном завршницом дочекао Топ 16 Еврокупа
Кад политика пробуши лопту пријатељства
Шоу Зека Ледеја – Партизан победио Морнар и обезбедио предност домаћег терена /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала