- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Популарни холивудски глумац отвара фабрику вештачких дијаманата у Шпанији

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Уђи у базу фотографијаДијамантски прстен
Дијамантски прстен - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
Пратите нас
Популарни холивудски глумац Леонардо Дикаприо играо је главну улогу у америчком филму „Крвави дијамант“ из 2006. године. После много година отвара своју фабрику синтетичких дијаманата у Шпанији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У филму „Крвави дијамант“, Дикаприо глуми трговца људима који је повезан са „прљавим" пословима продаје и кријумчарења дијаманата у Сијера Леонеу. После 16 година популарни глумац оснива своју компанију за продају синтетичких дијаманата, која ће се налазити у Шпанији. Већ има компанију у САД под називом „Diamond Foundry“, али сада компанија жели да прошири тржиште на Европу, од града Трухиља до Касереса у Шпанији.
Од када је глумио у филму „Крвави дијамант“, Леонардо Дикаприо, поред тога што је глумац познат је и као активиста, био је згрожен одношењем дијаманата из Африке, условима полуропства због финансирања оружаних сукоба. Деценију после улоге у филму инвестирао је у ливницу дијаманата.
Иако је „Diamond Foundry“ до сада производила синтетичке дијаманте за накит бренда „Ектремадуранс", нова производња биће за индустријску употребу. Израђиваће се дијамантски кристални чипови и користиће се као полупроводници за кола што ће омогућити побољшања у области електронике и високе технологије, посебно 5Г мреже и електричних аутомобила, због својих јединствених својстава тврдоће и топлотне проводљивости.
„Ди Каприо дијамант" би могао да буде одлична алтернатива микрочиповима какви су до сада познати, данас су ретки и тражени, а праве се од силицијума.
У овом граду у Шпанији сунчева светлост је веома јака што је добро, јер је за производњу ових дијаманата потребна велика количина сунчеве светлости, преноси РТС.
Црни дијамант Енигма од 555.55 карата - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
СВЕТ
„Енигма“: Црни дијамант ванземаљског порекла од 555,55 карата понуђен на продају /фото, видео/
Драго камење, укључујући дијамант 2C BLK CLEAV 242CT, масе 242,31 карата - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2021
Чудо природе: Руска компанија представила своје јединствене дијаманте /фото/
Плави дијамант Де берс кулинан блу - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
СВЕТ
Један од најређих дијаманата на свету: Плаве је боје и вреди 48 милиона долара /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала