- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Стигао обећани одговор: Русија протерује бројне ирске дипломате

© Sputnik / Maksim BlinovМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
Пратите нас
Москва je донела одлуку да протера бројне ирске дипломате као одговор на непријатељске потезе Даблина, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Амбасадор Ирске у Москви Брајан Мeкeлдаф позван је у 7. априла у руско Министарство спољних послова. Њему је изражен одлучан протест у вези са непријатељским и неоснованим корацима које су ирске власти предузеле у марту, захтевајући да четворо запослених у амбасади Русије у Даблину напусти земљу“, наводи се у саопштењу.
Како се додаје, амбасадор је обавештен о одговарајућим реципрочним мерама против бројних дипломата који раде у амбасади Ирске у Москви.

Москва је упозорила амбасадора да, уколико ирска влада настави са деструктивном политиком против Русије, Даблин „не би требало да има ни најмању сумњу у њену решеност да одговори пропорционално на све непријатељске кораке”, наводи МИП.

„Такође смо позвали ирске власти да, у складу са својим обавезама које произилазе из Бечке конвенције о дипломатским односима из 1961. године, одмах отклоне препреке за рад амбасаде Русије у Даблину и обезбеде нормалне услове за функционисање нашег дипломатског представништва“, саопштио је руски спољнополитички ресор.
Раније је саопштено да бројне европске земље, међу којима и Ирска, протерују руске дипломате. Амбасадор Русије позван је крајем марта у Министарство спољних послова Ирске где је обавештен да четворица дипломата морају да напусте земљу.
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова обећала је да ће Москва одговорити на протеривање руских дипломата.
Амстердам - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
РУСИЈА
Холандија, Белгија, Ирска и Чешка протерују десетине руских дипломата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала