- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Југославија му је отворила врата света, а Ћиро – затворио врата Хрватске /видео/

© Скриншот / Јутјуб / BundesligaТомислав Пиплица
Томислав Пиплица - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
Пратите нас
Томислав Пиплица је 1987. године, као млади репрезентативац СФР Југославије постао шампион света, предвиђала му се велика каријера, један кикс га је спречио у томе, а сукоб са Мирославом Ћиром Блажевићем и да наступи за репрезентацију Хрватске.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Пиплица је играјући за немачки Котбус сам себи главом дао гол, лопта је високо летела, погодила га је у главу и завршила у мрежи.
„Наравно да ме нервирају питања о том голу. Стално ми долазе новинари са истим питањем. Не волим ову годишњицу, али сам научио да живим са том грешком. Хиљаду пута сам објаснио шта се догодило...“, рекао је Пиплица.
Тема која се појавила као новитет је разлог за његово неиграње за репрезентацију Хрватске.
„Хтео сам да играм за Хрватску, нашао сам се на једном ширем списку са још два играча. Сва тројица смо имали дугу косу. Тадашњи селектор Мирослав Ћиро Блажевић је рекао да ћемо бити позвани само ако се ошишамо. Ја сам рекао да, ако сам стварно неопходан, да ћу доћи овакав какав јесам. И тако нисам никада наступио за Хрватску. Друга двојица су се ошилала и заиграла“, истакао је Пиплица.
Касније је постао репрезентативац Босне и Херцеговине, с обзиром на то да је рођен у Бугојну, код легендарног селектора Сафета Сушића.
Партизан - АЕК - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
СПОРТ
Дан када се одиграла најпркоснија фудбалска утакмица у историји – усред Београда /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала