- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Босанска легенда под притиском – на помолу је и трећа „издаја“

© AFP 2023 / CHARLY TRIBALLEAUВахид Халилхоџић
Вахид Халилхоџић - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
Пратите нас
Вахид Халилхоџић, легендарни југословенски и босански фудбалски тренер, није сигуран да ли ће водити екипу Марока на Светском првенству у Катару иако је ту селекцију одвео на завршно такмичење, поставши тако први селектор који је четири различите репрезентације довео до Мундијала.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Халилхоџић би могао да пропусти и треће Светско првенство јер је претходно добијао отказе у екипама Обале Слоноваче и Јапана.
Мароканска јавност, упркос великој победи над Конгом и пласманом на Мундијал, замера Халилхоџићу што у састав није уврстио највеће звезде – Хакима Зијеха, Абдерзака Хамдалаха и Нусера Мазрауија.
Председник Фудбалског савеза Марока Фузи Лекжа дао је изјаву у којој је навео да Халилхоџић има подршку, али је нагласио да нико није незаменљив и да жели да најбоља екипа Марока иде на Мундијал.
„Постоје проблемиу који могу да се поправе како би тројица играча поново била у репрезентацији“, навео је Лекжа.
Проблем између Халилхоџића и звезди је настао пошто је тренер из БиХ навео да су они били непрофесионални.
„Жао ми је што то нисам раније урадио. Нећу толерисати фолирање. Ја бирам играче, иако нису сво сагласни. Ми ћемо отићи једног дана, али репрезентација ће остати“, истакао је Халилхоџић.
Он је, пласманом са Мароком на Светско првенство, постао једини селектор који је то успео са четири државе, а рекордери по учешћу су Бора Милутиновић и Карлос Алберто Пареира.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала