- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кормилар „жутe подморницe“ прекинуо петогодишњи низ непобедивости Бавараца

© REUTERS / Massimo PincaТренер Виљареала Унај Емери
Тренер Виљареала Унај Емери - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
Пратите нас
Фудбалери Виљареала, на челу са тренером Унајом Емеријем, нанели су први пораз, после скоро пет година, Бајерну из Минхена, пошто клуб из Немачке није знао за неуспех на гостовањима од септембра 2017. године.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Бајерн је у Шпанију дошао као апсолутни фаворит, форма у којој се налазе две екипе, као и играчки кадар то су говорили, међутим, десило се изненађење.
Унај Емери, трофејни шпански тренер, још једном је показао да је мајстор да спреми екипу за нокаут утакмицу, и минхенски клуб се у то уверио.
Голом Арнаута Дањуме у деветом минуту „жута подморница“ дошла је до предности и све до краја утакмице успела је да је одржи.
У 41. домаћин је и дуплирао предност, али због офсајда гол Франсиса Кокелана је поништен.
Резултат се није мењао ни у наставку утакмице, те je Виљареал одлази у Минхен са голом предности.
Бајерн је пред овај сусрет био непоражен на 25 утакмица заредом на гостовању у Лиги шампиона, али сваком низу дође крај, па је тако дошао и овом на стадиону „Де ла Керамика“.
Пре ове утакмице Пари Сен Жермен је била последња екипа која је победила Бајерн пред домаћом публиком, у септембру 2017. године, а сада тим податком може да се похвали и чети Унаја Емерија.
Шпански стручњак је невероватан тренер, има 50 година, освојене четири Лиге Европе (три са Севиљом, једну са Виљареалом), и невероватан скор у нокаут утакмицама.
Поред четири трофеја има и једно друго место у Лиги Европе, са Арсеналом 2019. године, а сада покушава да дође до чуда у Лиги шампиона, пошто би елиминација Бајерна свакако то представљала.
За то ће им бити потребно много среће у Минхену, знамо како Бајерн игра код куће и на који начин „меље“ противнике, али Виљареал је показао да може да игра са њима и очекује нас интересантан реванш.
Реал уништио Челси, Бајерн доживео шок у Шпанији
„Не плашим се санкција“: Бразилац остаје уз Санкт Петербург!
Крај традиције која је обележила детињство многих – Панини „пензионише“ сличице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала