- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина критиковала Европу: Пекинг објаснио шта је основни узрок украјинске кризе

© AP Photo / Sam McNeilВанг Ји
Ванг Ји - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
Пратите нас
Кина верује да је губитак равнотеже у европској безбедности основни узрок украјинске кризе, изјавио је кинески министар спољних послова Ванг Ји.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он је разговарао са дипломатским саветником француског председника Емануелом Боном.
Такође је оценио да је неопходно поново изградити избалансиран, ефикасан и одржив европски безбедносни систем у складу са принципом недељивости безбедности.
Само на тај начин се може остварити дугорочна стабилност у Европи, рекао је Ванг, саопштило је кинеско министарство спољних послова.
Навео је да се Пекинг нада брзом прекиду ватре и успостављању мира и да на свој начин предузима напоре у том циљу.
Ванг је казао да Кина истовремено сматра да све стране треба да стварају неопходан амбијент и услове за унапређење мировних преговора, да буду „акцелератори“ преговарачког процеса, а не „мехови“ за распиривање ватре.
Немогуће је, с једне стране, говорити о прекиду ватре и окончању рата, а са друге стране, континуирано достављати велику количину наоружања и опреме, изазивајући даљу ескалацију непријатељстава, оценио је Ванг.
Наводи да је неприхватљиво, с једне стране, изјашњавати се о подршци дијалогу и мировним преговорима, а истовремено уводити бескрајне једностране санкције које подстичу даље заоштравање противречности.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала