- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Надувани уговори, притисак на малолетне фудбалере“ – Манчестер сити под истрагом

© AP Photo / Dave ThompsonФудбалери Манчестер ситија прослављају гол против Атлетико Мадрида у Лиги шампиона
Фудбалери Манчестер ситија прослављају гол против Атлетико Мадрида у Лиги шампиона - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
Пратите нас
Фудбалски клуб Манчестер сити три године је под истрагом Премијер лиге због потенцијалног кршења правила, међу којима су и незаконите исплате малолетним играчима, пренео је немачки Шпигл.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Истрага је вођена и због „надуваних спонзорских уговора и скривених исплата бившем тренеру Роберту Манчинију“, пренео је Би-Би-Си писање Шпигла.
Премијер лига и Манчестер сити одбили су да коментаришу тврдње. Шпигл је објавио детаље сопствене трогодишње истраге у сарадњи са новинарском мрежом ЕИЦ о свакој од три области.
Сити верује да су најновији детаљи наставак претходних оптужби у вези са прописима о финансијском фер-плеју, за које сматра да су осмишљени да нанесу штету клубу.
Како се наводи, шампион Премијер лиге је наводно вршио притисак на малолетне играче „потпишу уговоре са клубом преко новчаних уплата, кршећи правила“.
© AP Photo / Michael SohnПеп Гвардиола
Пеп Гвардиола - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
Пеп Гвардиола
Спонзори клуба у Абу Дабију су, наводно, само део својих плаћања обезбедили клубу, а остатак је чинио власник клуба Шеик Мансур бин Зајед Ал Нахјан, члан краљевске породице Абу Дабија.
Сити је такође оптужен да је платио знатан део одштете бившем тренеру Роберту Манчинију путем фиктивног консултантског уговора“.
Суд за спортску арбитражу (ЦАС) је 2020. године поништио Ситију двогодишњу забрану учешћа у европским такмичењима након што је Европска фудбалска унија (УЕФА) пресудила да је клуб направио озбиљне повреде прописа финансијског фер-плеја измедју 2012. и 2016. године.
ЦАС је саопштио да је Сити показао „очигледно занемаривање“ истраге УЕФА о потенцијалним кршењима правила финансијског фер-плеја, али да није пронашао никакве убедљиве доказе да је Сити финансирање свог власника прикрио као спонзорство.
УЕФА је започела истрагу против Ситија након што је Шпигл објавио документа која су процурила у новембру 2018. године у којима се наводи да је клуб надувао вредност спонзорског уговора, како би довео УЕФА у заблуду.
Током сведочења пред ЦАС, правни заступник министарства финансија у Абу Дабију тврдио је да конзорцијум власник клуба није био у вези са владом Уједињених Арапских Емирата или Емиратом Абу Дабија.
Бразил се плаши Митровића – питање је ког?
Саво Милошевић тужио Олимпију за 400.000 евра?
Костићева дружина одолела Барселони, Рома пала на леденом северу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала