Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Наоружани припадници Росу упали у Штрпце, огласила се канцеларија за КиМ

© Фото : Спутњику уступила Канцеларија за Косово и МетохијуУпад припадника РОСУ у Штрпце у потрази за српском робом
Упад припадника РОСУ у Штрпце у потрази за српском робом - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
Пратите нас
Више наоружаних припадника РОСУ упало је данас у подне у пратњи представника такозване Царине у више српских продавница у општини Штрпце у потрази за српском робом, саопштио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Даље је навео да су "они су блокирали три продавнице, а мештани који су кренули у набавку онемогућени су да обаве куповину и застрашени најновијом демонстрацијом силе Аљбина Куртија."
„Ово је четврти пут за свега неколики месеци да Курти шаље наоружане специјалце у Штрпце, а све са циљем да застраши и свакодневним притисцима покуша да протера преостале Србе из ове најјужније српске средине и прекине њихове везе са осталим српским срединама. У те сврхе, Курти користи и некакав обрачун са плазмом и смокијем као параван за напад на Србе и демонстрацију моћи, мислећи да ће учесталим акцијама успети да уздрма Србе и изазове некакав неодговоран потез“, истакао је Петковић и закључио:
„Упркос Куртијевој опсесији Штрпцем, Штрпчани не наседају на провокације и одлучни су да остану и опстану на својим огњиштима, а једини губитник оваквих неразумних акција биће управо Курти. Држава Србија наставиће да помаже Штрпце и економски и на сваки други начин и то Курти не може да спречи“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала