- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Потписани уговори: Станари обрушене зграде на Врачару добијају нове станове

© Sputnik / Лола ЂорђевићСрушио се још један део зграде у Видовданској улици на Врачару
Срушио се још један део зграде у Видовданској улици на Врачару - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
Пратите нас
Град Београд је на примеру станара из Видовданске улице показао да може да реши проблем на задовољство и станара и Града, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић пошто су власници непокретности потписали уговоре са Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу, а на основу којих ће добити станове на истој локацији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Станарима смо обезбедили да добију нове станове који Град нису коштали ни један једини динар из буџета. Град ће добити више од 1.250 квадрата за расељавање, за заштићене станаре“, рекао је Весић.
Како је најавио, наредних дана почиње рад на пројектовању зграде нето површине око 2.100 квадрата.
Завршетак изградње очекује се 24 месеца од завршетка пројектовања зграде, рекао је Весић и додао да се свих седам власника станова може определити за било који дуги стан од Дирекције, ако не желе да чекају да стан у Видовданској буде изграђен.
© Tanjug / PREDRAG MITICГоран Весић са власницима станова урушене зграде на Врачару
Горан Весић са власницима станова урушене зграде на Врачару - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
Горан Весић са власницима станова урушене зграде на Врачару
Заменик градоначелника изразио је очекивање да ће влада и ресорно министарство направити измене Закон о изградњи како би се увела обавезна полиса осигурања за трећа лица код добијања дозволе, пренео је Танјуг.
Новица Станимировић, управник зграде у Видовданској 2а, захвалио је у име станара Граду и Општини Врачар на испуњеном обећању и рекао да ово треба да буде пример како се локалне власти односе према грађанима.
Подсетимо, зграда у Видовданској улици на Врачару урушила се 16. јула, због зидања објекта на парцели до њихове зграде. Приликом урушавања које је трајало више дана, није било повређених, јер су станари евакуисани првог дана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала