Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Станић: Не могу да гласам за кандидате које подржавају Ђилас и Јеремић; Огласио се и ПОКС

© Фото : ДССНАДА, Београд
НАДА, Београд - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
Пратите нас
Испред Српске коалиције НАДА, члан Покрета обнове краљевине Србије (ПОКС) Вук Станић саопштио је да не може да гласа за кандидате за градоначелника које подржавају Ђилас, Јеремић и Мариника Тепић и тиме практично најавио подршку листи коалиције око СНС-а чиме ће јој омогућити већину у градској Скупштини. Из ПОКС-а поручују да треба да врати мандат.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како се наводи у Станићевом саопштењу, он истиче да ће самостално одлучити кога ће подржати за градоначелника Београда, без обзира на изјаве политичких лидера и евентуалне њихове договоре.
„У политику сам ушао са циљем да сачувамо нашу отаџбину, да наши потомци буду поносни на њу као и на нас, а на шта нас обавезује завет наших славних предака. За Скупштину града Београда сам се кандидовао управо вођен тим принципима, и са жељом да као учесник у рата 1999. године помогнем и поправим положај ратних ветерана, ратних војних инвалида и породица погинулих хероја у ратовима 1990–1999 године“, наводи се у саопштењу Вука Станића, преноси Танјуг.
Стога, наводи Станић као патриота и као неко ко се борио против агресора на наш народ и нашу отаџбину, не могу ни да замислим могућност да политички подржим оне који износе најгоре оптужбе на рачун српског народа и Србије.
„Не могу да гласам и подржавам оне који нас оптужују да смо геноцидни народ, да смо агресори и ратни злочинци, да је Косово и Метохија независна држава и да Србија треба да буде чланица НАТО пакта. Тиме бих погазио заклетву коју сам дао Србији. Не могу да гласам за кандидате које подржавају Драган Ђилас, Вук Јеремић и Мариника Тепић“, поручио је Станић.

ПОКС: Станић да врaти мандат странци

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) наводи да се поноси чињеницом да има слободоумне одборнике који размишљају својом главом, али ипак око кључних питања морају поступити у складу са одлукама органа странке и одборничке групе.
„Ако не буде тако, треба да врате мандат, јер нису изабрани непосредно од стране грађана, него их је странка делегирала“, стоји у саопштењу ПОКС-а.
Из Покрета кажу да у случају иступа одборника Вука Станића, у којем изражава став да неће гласати за кандидате Маринике Тепић, Драгана Ђиласа и Вука Јеремића, „деле исти став и не разумеју његово незадовољство“.
„Нама се чини да су његови мотиви да у Скупштини града наступа као самостални одборник, а не странке која га је изабрала, сасвим другачији. Надамо се да грешимо, али време ће све показати. Позивамо господина Станића да још једном размисли о својој одлуци да буде самостални одборник и упозоравамо, ако о кључним кадровским питањима буде гласао супротно ставу органа странке, да ће одмах бити искључен из странке и биће покренути сви расположиви механизми за одузимање одборничког мандата“, закључује се у саопштењу.
Председник Демократске странке Србије и један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
СРБИЈА
ДСС, Заветници и Двери осудили гласање Србије у УН
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
СРБИЈА
Вучић: Нисам сагласан са новим изборима, влада до августа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала