- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Тешко да се санкције могу сматрати пријатељским кораком“: Следи адекватан одговор Москве Подгорици

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
Пратите нас
Москва ће адекватно одговорити на нове санкције које јој је увела Црна Гора, изјавио је руски амбасадор у Подгорици Владислав Маслењиков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Безусловно придруживање Црногораца свим одлукама Европске уније о санкцијама, почев од 2014. године, тешко да се може сматрати пријатељским кораком. Мислим да ће и данашња одлука црногорске владе такође бити пропраћена адекватним одговором", рекао је амбасадор за ТВ канал „Русија 24".
Он је појаснио да ће, по правилу, уследити реципрочан, али можда и асиметричан одговор.
Раније су црногорске власти након неколико неуспешних покушаја усвојиле нови пакет санкција против Русије због ситуације с Украјином.
Амбасада Русије у Црној Гори синоћ је потврдила за „Спутњик"да је од црногорског Министарства спољних послова добила ноту о протеривању четворо руских дипломата. Црногорске власти су пре тога, 4. марта прогласиле једног дипломату из Русије персоном нон грата.
Као одговор на руску специјалну војну операцију, западне земље почеле су да уводе нове антируске санкције. Портпарол Кремља Дмитриј Песков приметио је да су то веома озбиљна ограничења, али се Русија за њих унапред припремала. Са своје стране, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да су стране компаније које одбијају да послују са Русијом то учиниле под огромним притиском, али да ће Русија решити све проблеме са економијом које јој Запад ствара.
Бројне европске земље саопштиле су да протерују руске дипломате, међу којима су балтичке земље, Словенија, Немачка, Француска, Италија, Шпанија, Шведска, Данска, Румунија, Пољска. Европска унија је такође саопштила да проглашава 19 запослених у сталном представништву Русије при ЕУ за персоне нон грата. Са своје стране, Москва је обећала адекватан одговор. За нешто више од месец дана протерано је више од 300 руски дипломата.
Заставе Еу и Србије - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
СРБИЈА
Европска унија: Србија да уведе санкције Русији
Седиште   ЕУ у  Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
РУСИЈА
Одобрен пети пакет антируских санкција ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала