- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: НАТО затвара очи пред злочинима кијевског режима

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаПоглед на зграду Министарства спољних послова Русије и пословни центар "Москва сити"
Поглед на зграду Министарства спољних послова Русије и пословни центар Москва сити - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
Пратите нас
НАТО затвара очи пред злочинима кијевског режима, рекла је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У саопштењу објављеном на сајту Министарства након заседања шефова дипломатија чланица НАТО она је рекла да се генерални секретар организације на срамотан начин оградио од коментара који се тичу вређања и малтретирања руских заробљеника од стране украјинских екстремиста.
„Рекао је да ништа о томе не зна. Или не жели да зна“, приметила је Захарова и додала да је за Алијансу такво понашање сасвим нормално.
„Али зато је генерални секретар радо дискутовао о ‘трагедији у Бучи’. Према његовим речима, ‘када и ако се’ руске снаге повлаче из украјинских градова тамо откривају ‘масовне гробнице и нове доказе окрутности и ратних злочина’. Очигледно двоструки аршини који су, изгледа, ‘заједничка вредност’ за колективни Запад“, навела је она.
Захарова каже да НАТО практично одавно ратује на стране Украјине и користи је против Русије.
„Подржавају уверење кијевског режима да ће проћи без казне за ратне злочине и окрутност према цивилима не само Донбаса него и целе Украјине. Све је очигледније да Алијанса, одбацујући директно учешће у конфликту, заправо већ одавно ратује на страни Украјине и користи је против Русије“, наводи Захарова.
Захарова је рекла и да Северноатлантски пакт, настављајући да снабдева Украјину оружјем, утиче да се конфликт продужи.

Украјинска провокација у Бучи

Раније су украјинске власти и медији објавили видео снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“ наводно мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.
Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, назвавши фотографије и видео-снимке из Буче још једним изрежираним догађајем кијевског режима за западне медије.
У уторак је стални представник Русије у Уједињеним нацијама Василиј Небензја, изложио на седници Савета безбедности УН доказе о томе да су оптужбе на рачун Русије због дешавања у Бучи – лажне.
Напад ракетом Точка У на Краматорск - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
РУСИЈА
Русија: Напад на Краматорск извела украјинска војска из правца Добропоље – циљ спречити евакуацију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала