- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немачка спрема склоништа, сирене и кризне залихе за случај рата

CC0 / Pixabay / Аромско склониште
Аромско склониште - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2022
Пратите нас
Немачка је почела да ради на јачању својих јавних склоништа, као и на изградњи кризних залиха за случај рата, саопштила је савезна министарка унутрашњих послова Ненси Фезер, преноси Ројтерс позивајући се на извештај листа „Велт ам зонтаг“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Влада разматра унапређење система јавних склоништа и повећаће потрошњу на цивилну заштиту, изјавила је за немачки лист министарка Фезер.
„У Немачкој тренутно постоји 599 јавних склоништа. Проверићемо да ли бисмо могли да унапредимо још таквих система. У сваком случају, њихова демонтажа је заустављена“, рекла је Фезерова.
Она је појаснила да влада ради на новим концептима, унапређивању подземних паркинга, станица метроа и подрума, како би постали потенцијална склоништа, и да је дала савезним државама 88 милиона евра за постављање сирена за узбуњивање.
Министарка је још најавила да ће земља такође радити на изградњи кризних залиха које укључују медицинску опрему, заштитну одећу, маске или лекове.
Немачки канцелар Олаф Шолц обећао је раније да ће повећати средства за одбрану и издвојити 100 милијарди евра за војску, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала