- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка је већ кренула да узима данак Европи

© Фото : ФИБАФрануцски кошаркаш Николас Батум
Франуцски кошаркаш Николас Батум - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2022
Пратите нас
Николас Батум, искусни француски кошаркаш, рекао је да неће играти на предстојећем Евробаскету који се игра од 1. до 22. септембра.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Батум, који има 33 године, као разлог неиграња навео је напорну сезону у НБА и оно што га очекује наредне у најјачој кошаркашкој лиги на свету, те је Америка већ почела да узима данак Европи.
Француски кошаркаш један је од најтрофејнијих „галских петлова“, са олимпијским сребром из Токија, златом на ЕП у Словенији 2013. и још мноштва одличја, одлучио је да се не стави на располагање селектору Венсану Колеу.
„Предстоји ми дугачка сезона са Клиперсима. Ово је можда моја једина шанса да идем до краја и освојим НБА шампионски прстен“, рекао је Батум за француске медије.
Откако су европски кошаркаши почели да одлазе у НБА, дешавају се многобројна отказивања, а у последње време то је постао и тренд.
Сведоци смо да млади кошаркаши одбијају да лето проведу са репрезентацијом како би се што боље спремили за предстојећу сезону.
Један од најсвежијих примера долази из нашег дворишта. Претходног лета били смо сведоци да су Ален Смаилагић и Алексеј Покушевски „одјавили“ тадашњег селектора Игора Кокошкова - због припреме за предстојећу НБА сезону.
Батум је у другачијем положају, он је неко ко је симбол француске репрезентације и најмање може да му се замери што ће прескочити Евробаскет.
Само се надамо да ће оваквих отказа бити што мање, и да ћемо на Европском првенству гледају највеће звезде - Николу Јокића, Луку Дончића, Јаниса Адетокумба...
Европљани доминирају Америком, а могли би мало и Европом, мислим да смо око тога сви сагласни.
Титулу брани селекција Словеније која је 2017. у великом финалу победила Србију.
Женска Евролига стигла до Америке – реаговали Леброн и Богдан /видео/
На истој листи Јокић, Ембид и – Покушевски
Богдановић одличан упркос поразу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала