- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ТВ: Ракета "Точка-У" којом је гађан Краматорск из исте серије у наоружању украјинске војске

© Фото : DnronlineНапад ракетом "Точка У" на Краматорск
Напад ракетом Точка У на Краматорск - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2022
Пратите нас
Фотографије које су уз дозволу Кијева направили западни новинари доказују да је „Точка-У“ којом је гађана железничка станица у Краматорску била заиста украјинска. На то је указао ТВ канал „Јунион“ из Доњецка као и низ Телеграм канала специјализовани за наоружање.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„На интернету се појавио серијски број ракете Точка-У која је пала на железничку станицу у Краматорску. Ракета 9М79-1, серијски број Ш91579. Раније су украјинске снаге користиле ракете исте серије“, наводи телевизија.
И бивши посланик Раде Иља Кива из проруске странке „Опозициона платформа – за живот“ навео је у поруци на Телеграму да се број ракете подудара са серијом коју у свом наоружању има украјинска војска.
Портпарол руског Министарство одбране Игор Конашенков изјавио је јуче да је према обавештајним подацима, за напад тактичком ракетом „Точка-У“ на Краматорск вероватно одговорна 19. ракетна бригада Украјине.
Анализа радијуса уништења бојеве главе, као и карактеристичан положај тела репног дела ракете „Точка-У“ недвосмислено потврђују да је ракета лансирана из југозападног правца у односу на Краматорск", објаснио је Конашенков.
Према његовим речима, на основу обавештајних података, једна од дивизија 19. ракетне бригаде Украјине, наоружана ракетним системима „Точка-У“ се у тренутку напада на Краматорск налазила у рејону насеља Добропоље у Доњецкој области, 45 километара југозападно од Краматорска.
Он је још истакао да се овај рејон тренутно налази под пуном контролом трупа украјинске војске.
Комплекс Точка-У - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
РУСИЈА
Русија није одговорна за напад у Краматорску: „Точка-У“ није у арсеналу руске војске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала