- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Зеленски: У Европи траже доказе да Кијев није изрежирао догађаје у Бучи

© REUTERS / Ukrainian Presidential Press ServiceПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски  - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2022
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски у интервјуу за немачки лист „Билд“ изјавио је да је један од водећих европских политичара од њега тражио да пружи доказе да Кијев није инсценирао догађаје у Бучи.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Покажите нам доказе да то није изрежирано“, цитирао је Зеленски речи политичара.
На питање да ли је његов саговорник био шеф владе неке од европских земаља, Зеленски је одговорио потврдно, али није навео конкретно име.
Подсетимо, јуче су Бучу посетили председница Европске комисије Урсуна фон дер Лајен и шеф европске дипломатије Жозеп Борељ.

Украјинска провокација у Бучи

Раније су украјинске власти и медији објавили видео снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“ наводно мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.
Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, назвавши фотографије и видео-снимке из Буче још једним изрежираним догађајем кијевског режима за западне медије.
У уторак је стални представник Русије у Уједињеним нацијама Василиј Небензја, изложио на седници Савета безбедности УН доказе о томе да су оптужбе на рачун Русије због дешавања у Бучи – лажне.
Спољна обавештајна служба Руске Федерације окарактерисала је дешавања у Бучи циничном провокативном акцијом и сугерисала да можда шеф британске обавештајне службе Ричард Мур стоји иза читаве организације догађаја у Бучи.
Украјински војници на војном возилу у Бучи у Кијевској области - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
РУСИЈА
Запад улази у очајничку фазу: Режија против Русије лошија него против Срба – ни сами у њу не верују
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала