- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски дубл поражен у финалу Хјустона – Београд их чека, а ту бране титулу

© AP Photo / Steve ChristoНикола Ћаћић и Матеј Сабанов - српски дубл пар
Никола Ћаћић и Матеј Сабанов - српски дубл пар - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
Пратите нас
Српски тениски репрезентативци Иван и Матеј Сабанов поражени су у финалу турнира у Хјустону од првих носилаца Метјуа Ебдена и Макса Парсела - 6:3, 6:3.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Сам пласман у финале био је велики успех, али када се већ дошло до могућности да се боре за трофеј, порасли су апетити и сви су веровали да би Хрвати који су прошле године на предлог Новака Ђоковића, донели одлуку да заиграју за Србију, могли да приреде сензацију и домогну се трофеја.
У полуфиналу преслишали су Ника Кирјоса и Џека Сока у два сета, па је уследило одлучујуће одмеравање снага са Аустралијанцима, који су словили за прве фаворите.
Ипак, без већих проблема Ебден и Парсел су успели да оправдају ту улогу и освоје титулу, док ће српски дубл упркос поразу, али одличним партијама и резултату, забележити велики скок на новој АТП ранг листи у дубл конкуренцији.
Чини се да је искуство одиграло кључну улогу у мечу који је трајао око 75 минута. Већ у трећем гему првог сета Ебден и Парсел су направили брејк, али су се Матеј и Иван експресно вратили.
До краја првог сета Аустралијанци су успели још двапут да „украду“ сервис и да славе резултатом 6:3.
Идентичан је био резултат и другог сета, с тим што је у њему првим носиоцима био довољан само један брејк и то у четвртом гему да славе 6:3 и да освоје трофеј после прве меч лопте.
Чињеница да су браћа Сабанов стигла до финала турнира у Хјустону допринеће њиховом пласману на АТП транг листи када је дубл конкуренција у питању. Очекује се да ће матеј бити 74, а Иван 77. на планети.
У Хјустону можда нису успели, али су најавили да у Београд на Србија опен стижу са највишим амбицијама да одбране титулу.
Браћа Сабанов освојила Србија опен у дубл конкуренцији - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2022
СПОРТ
Српски тандем је незаустављив!
Карлос Алкарас и Рафаел Надал – Индијан Велс - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2022
СПОРТ
Американац „подигао прашину“: Алкарас је бољи него што је био Надал
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2022
СПОРТ
Шоу Ђоковића и Вавринке на егзибицији у Монте Карлу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала