- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српска „бомба“ одјекује Италијом! /видео/

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEИван Радовановић
Иван Радовановић - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
Пратите нас
Иван Радовановић, некадашњи репрезентативац Србије, постигао је спектакуларан гол за Салернинтану против Роме.
Радовановић има 33 године, поникао је у младом тиму Партизана, али је афирмацију стекао у Италији.
Пет година је дефанзивни везиста био члан Аталанте, играо је на позајмицама у Пизи, Болоњи и Новари, а у Кјеву је потом постао легенда са чак 179 наступа.
После двогодишњег боравка у Ђенои, Радовановић је зимус потписао уговор са Салернитаном за коју је постигао први погодак.
И памтиће се!
Радовановић је у периоду од 2010. до 2013. године под селекторском палицом Синише Михајловића уписао 10 утакмица за Србију, али после тога више није позиван у национални тим. Ипак, ни за чим не жали...
„Отишао сам из Србије 2008. године, и у Италији сам правио каријеру без скандала. Ето, фали ми још 11 утакмица да упишем 300. меч. После Синише Михајловића и Дејана Станковића сам ја ту најдуже и највише времена провео у Италији. Не тежим ка томе да будем испраћен нешто специјално, ко ме познаје, зна какав сам. Није ми то проблем, не патим од тога. Циљ ми је сада тих 300, имам још годину и по дана уговора са Ђеноом, недавно сам изашао из повреде предњих укрштених лигамената, најбитније ми је да сам се опоравио. По завршетку каријере планирам да останем с породицом да живим у Италији“, поручио је скромни момак из Обреновца Иван Радовановић у недавном интервјуу за Спутњик.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала