- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска уништила штаб и базу екстремистичког батаљона „Дњепар“ и системе С-300

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуска војска у Украјини
Руска војска у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
Пратите нас
Оружане снаге Русије су током специјалне војне операције у Украјини уништиле штаб и базу националистичког батаљона „Дњепар“ и украјинске системе С-300 у Николајевској и Харковској области, саопштио је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Високопрецизним ракетама поморског базирања у току ноћи у насељу Звонецкое Дњепетровске области уништени су штаб и база националистичког батаљона 'Дњепар', где је пре неки дан стигло појачање страних плаћеника“, рекао је Конашенков.
Како је прецизирао, „високопрецизним ракетама баздушног базирања у области насеља Старобогдановка Николајевске области и на војном аеродрому Чугујев у Харковској области уништени су лансери украјинских противавионских ракетних система С-300 откривени током извиђања“.
Према његовим речима, руска средства ПВО у ваздуху су оборила осам украјинских беспилотних летелица у подручјима насеља Олховатовка, Нова Астрахан, Авдејевка, Шахтјорскоје, Курахово, Носелска втораја, Весјолое.

„Оперативно-тактичка авијација Ваздушно-космичких снага Русије погодила је од суботе увече 86 војних објеката Украјине. Међу њима су два контролна пункта, два складишта муниције, три складишта горива, три вишецевна бацача ракета, као и 49 упоришта и подручја концентрације украјинске борбене технике“, изјавио је генерал-мајор.

С тим у вези, Конашенков је прецизирао да је од почетка специјалне војне операције уништено 127 авиона, 98 хеликоптера, 234 ПВО система С-300, „Бук-М1“, „Оса АКМ“, 436 дронова, 2.052 тенка и других борбених оклопних возила, 232 вишецевна бацача ракета, 894 артиљеријских средстава и минобацача, као и 1.975 јединица специјалних војних возила.
Теретни брод - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2022
РУСИЈА
Руска војска осујетила покушај да вође „Азова“ евакуишу из Маријупоља морским путем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала