- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски „Алигатори“ уништили конвој украјинске технике /видео/

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаУдарни хеликоптер Ка-52 Ваздушно-космичких снага Русије
Ударни хеликоптер Ка-52 Ваздушно-космичких снага Русије - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије објавило је снимак како два руска јуришна хеликоптера Ка-52 „Алигатор“ уништавају конвој оклопних возила украјинских трупа.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

На снимку се види пуњење невођених ракета С-8 калибра 80 мм у лансере постављене на хеликоптер. Затим је приказано како два Ка-52 ниско лете и испаљују ракете на украјински конвој.
„Ударни хеликоптери Ка-52 Ваздушно-космичких снага Русије уништили су наоружање и војну технику Оружаних снага Украјине. Пилоти су радили у паровима, уништивши конвој технике и противваздушне системе Оружаних снага Украјине“, саопштило је Министарство.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Оклопно возило припадника ДНР у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
РУСИЈА
Руска ПВО оборила два украјинска војна хеликоптера код Херсона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала