- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски патријарх позива: Ујединимо се у овом тешком тренутку!

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПатријарх Кирил
Патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
Пратите нас
Верници би требало да се уједине у тешком тренутку за земљу, укључујући и око власти, а власти треба да осећају одговорност за људе и да служе народу, изјавио је патријарх московски и целе Русије Кирил.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Нека нам Господ свима помогне да се сви уједине у овом тешком времену за нашу отаџбину, па и око власти, као и да власти буду испуњене одговорношћу за свој народ, понизношћу и спремношћу да му служе. Тада ће у нашем народу владати истинска солидарност и способност да одбијамо спољашње и унутрашње непријатеље и уредимо свој живот тако да у њему буде што више доброте, истине и љубави“, рекао је патријарх Кирил након службе у престоничном храму Покрова Пресвете Богородице у рејону Љуберецка поља.

Према његовим речима, вероватно је оно што је владару потребно – да има поштовање, ауторитет, послушност, не из страха, него из савести. Истовремено, напоменуо је да није реч само о државној власти, у великим групама, „већ и о власти у породици, међу пријатељима, о формалној и неформалној власти”.
„Нека Господ просветли свакога ко је на власти, нека просветли и свако ко се потчињава власти, јер је свака власт од Бога, учи нас Свето Писмо, а то захтева од нас да поштујемо власт. Али то поштовање власти прераста у искрено љубави и захвалност када власт служи онако како нас данас учи реч Божија“, закључио је патријарх.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Патријарх московски и целе Русије Кирил - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
РУСИЈА
Руски патријарх: Сломили смо кичму фашизму, Бог ће нам помоћи и данас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала